سقف های عرشه فولادی
سقف از مهم ترین اجزای یک سازه و نیز یکی از مهم ترین مبحث های اجرای هر ساختمانی می باشد امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی اجرای سقف ها از تنوع زیادی برخوردار می باشد اما از نظر سرعت در حال حاضر اجرای سقف عرشه فولادی دارای سریع ترین سرعت اجرای می باشد.
سقف از مهم ترین اجزای یک سازه و نیز یکی از مهم ترین مبحث های اجرای هر ساختمانی می باشد امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی اجرای سقف ها از تنوع زیادی برخوردار می باشد اما از نظر سرعت در حال حاضر اجرای سقف عرشه فولادی دارای سریع ترین سرعت اجرای می باشد.
سقف های عرشه فولادی سقف هایی هستند که با استفاده از دو متریال ورق های فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای شکل تحتانی و برش گیرها و گل میخ ها مورد استفاده قرار می گیرد و البته با استفاده از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی ورق های فولادی اجرا می شود.
از بخش های اصلی سقف های کامپوزیت عرشه فولادی باید به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی نیز اشاره نمود.
استفاده از عرشه های فولادی در سقف های کامپوزیت موجب افزایش فوق العاده سرعت اجرای سقف می شود که در پروژه های بزرگ این سرعت باعث کاهش هزینه های جاری و تمام شده و نیز مقرون به صرفه بودن پروژه می شود.
مهم ترین مصالح به کار رفته در این سقف ها، ورق فولادی گالوانیزه با ضخامت های ۰٫۸ تا ۱٫۲ میلیمتر می باشد که به وسیله دستگاههای Roll Forming به روش نورد سرد آن را موجدار و شکل دهی می کنند بطوریکه در مقطع ورق حاصله، موج ها به شکل ذوزنقه دیده می شود.
مهم ترین مصالح سقف ها، ورق فولادی گالوانیزه با ضخامت های ۰٫۸ تا ۱٫۲ میلیمتر می باشد
در این نوع سقف، ورق گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار به عنوان قالب بتن ریزی در سقف باقی مانده و با بتن به صورت مرکب نقش سازه ای ایفا می کند که باعث افزایش دهانه های تیر ریزی تا ۴ متر و بالاتر بدون شمع بندی می گردد. همچنین طبق ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان با استفاده از گلمیخ استاندارد ورق به تیر جوش می خورد که استاندارد ترین روش اجرا می باشد.
یکی از فاکتورهای صنعتی سازی این روش، سرعت بالای اجرا و حذف متریال و روش های سنتی وقت گیر و پرهزینه می باشد. یکی از بخش های ساختمان که تاثیر فوق العاده ای در سرعت ساخت دارد، سقف می باشد . اگر در اجرای سقف از روش های نوین استفاده شود، پروژه در دوره زمان کوتاه و بسیار مناسبی اجرا می شود.
مزایا سقف عرشه فولادی:
- بالا بودن ۱۱ برابری سرعت اجرا و کاهش زمان اتمام پروژه و صرفه اقتصادی
- صرفه جویی در مصرف بتن، کاهش وزن دال و نتیجتاً کاهش وزن مرده و سبک سازی ساختمان
- سیستم صنعتی سازی شده و کاهش خطاهای ناشی از عملکرد انسانی
- افزایش فواصل تیرریزی، کاهش مصرف فولاد اسکلت
- مقاومت فوق العاده نسبت به آتش سوزی و زلزله
- امنیت اجرای بالاتر در محیط کارگاه ساختمانی
- امکان بتن ریزی همزمان کلیه طبقات
- دسترسی بسیار آسان به تاسیسات
- تشکیل دیافراگم صلب سقف
- هزینه تمام شده ارزان تر
- کاهش ضخامت سقف
- کاهش لرزه ساختمان
- کاهش انتقال صدا
- کاهش ۸ درصدی وزن سازه و فولاد مصرفی
- حذف شمع، قالب بندی و برخی تیرهای فرعی
- منطبق با ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان
- مورد تایید فنی مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی
- گواهینامه مدیریت کیفی ISO 9001
از ویژگیها و مزایای اصلی این نوع سقف ها می توان به سرعت، سبک بودن، صرفه اقتصادی، استاندارد، مدرن بودن، ایمنی در برابر زلزله نیز اشاره نمود.
مراحل اجرا سقف های عرشه فولادی :
- ورق های کامپوزیت پس از انتقال به کارگاه و دپو در یک فضای کوچک، به کمک نیروی انسانی و بدون نیاز به ماشین آلات و تنها با کمک یک بالابر به تراز های مختلف طبقات منتقل می شود .
- عرشه ها شامل گیره های نر و مادگی هستند که براحتی توسط نیروی انسانی نیمه ماهر در یکدیگر چفت می شوند که این امر موجب افزایش فوق العاده سرعت کار می گردد.
- در محلی که عرشه های فولادی برروی تیرها قرار گرفته اند، برای اتصال این دو، از گل میخ استفاده می شود و این عمل باعث کاهش وزن تیرهای فولادی مصرفی می شود .
- پس از اتصال میلگردها، بتن ریزی انجام می شود، ضخامت کم دال و یکنواختی سطح صفحات موجب خروج سریع هوا و ساده تر شدن عمل می شود.
معایب سقف های عرشه فولادی :
سختی استفاده در اسکلت های بتنی بهمراه الزام تمهیدات خاص
منبع: عرشه ورزان شهر راز-پاکوک