37741350-55 031

آیا ریزش بازار بورس به نفع بازارهای کالایی مثل فولاد است؟؟؟

توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۹:۴۵ ۵ شهریور ۹۹

اینکه در اقتصاد دستوری ایران به سبب دخالت دولت در کلیه بازارها از بورس و ارز گرفته تا فولاد بتوان از تجزیه وتحلیل یک بازار ،روند بازارهای موازی را رصد کرد کار غیر ممکنی است.




تجزیه و تحلیل کانالهای مختلف تحلیل بازار بورس نشان داد بیش از ۹۵درصد آنها در تجزیه و تحلیل روند بازار بورس در شهریورماه به خطا رفته اند.زیرا این بازار در یکسال ونیم گذشته روند حقیقی و طبیعی خود را طی نکرده است.

تکنیکالیستهای بورسی بر این گمان بودند که حمایت دولت و حقوقی ها همواره پایدار خواهد بود.

حالا همین کانالها معتقدند که با اخبار خوش چند روز گذشته دولتی ها، در کانال ۱۶۰۰۰۰۰واحد یک حمایت قوی وجود خواهد داشت.واحتمالا شاخص از این کانال ریزش نخواهد داشت.اما نگارنده معتقد است حتی اگر ریزش در همین حدود متوقف شود این بازار دیکر روی خوش گذشته و رکوردهای ۵درصدی را نخواهد دید

بورس بسیاری از سهامداران خورد را نقره داغ کرده است که دیگر عطای این بازار را به لقایش بخشیده اند. ودرحال خروج از این بازار هستند.

هرچند با توجه به وضعیت مبهم اقتصاد ایران در یکسال پیش رو و در پیش داشتن دو انتخابات مهم و پارامترهای موثر سیاسی و دخالت های مخرب دولت در کلیه بازارها،نمی توان به قطعیت گفت که ریزش یا توقف بورس به نفع بازارهای کالایی خواهد بود.

اما قرائن زیر حاکی از آنست که ممکن است این ریزش در کنار عوامل موثر دیگر به نحوی باعث تقویت بازارهای کالایی شود.

هرچند رییس کل بانک مرکزی در صحبتهای شب گذشته خود از سیاست های موثر و ذخایر خوب بانک مرکزی وبازگشت دلارهای صادراتی گفت ،اما به این نکته اشاره نکرد که چرا باوجود اجرای این سیاست های موثر ودر حالی که یکی از دلایل ذکر شده دولت برای شوک اخیر ارزی عدم بازگشت دلارهای صادراتی است حالا که دلارهای صادراتی در حال بازگشت است، چرا نرخ ارز از کانال ۲۳هزار تومان کاهش نمی یابد و علت رشد خزنده دلار نیما چیست؟؟

رفتار چند ماه اخیر بانک مرکزی همزمان با آخرین شوک ارزی در سال ۹۹ نشان می دهد که دولت به جای کم کردن نرخ بازار در حال کم کردن فاصله بین دلار بازار و نرخ نیما با مبنا قرار دادن دلار بازاراست.

شاید یکی از دلایل این اتفاق تقویت بخش صادرات و تشویق صادر کنندگان به بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما است.

شنیده ها حاکی از آنست که این سیاست تا گشایش بازار متشکل ارزی در آخرین سال دولت دوازدهم ادامه خواهد یافت به عبارتی دلار نیما وبازار در ماههای پیش رو تا گشایش بازار متشکل ارزی همگرایی جدی خواهند داشت. افزایش نرخ دلار نیما تاثیر مستقیم بر نرخ محصولات داخلی از جمله فولاد و مواد پتروشیمی خواهد گذاشت.

خروج جدی پول حقیقی از بازار بورس سیاستگذاران را نگران کرده است. فقط در روز گذشته حدود ۳هزار میلیارد تومان پول از بازار بورس خارج شده است.قطعا مقصد بخشی از این پول به سوی بازارهای کالایی و مسکن خواهد بود.

هرچند شرایط ناپایدار و شکننده اقتصادی هر گونه تحلیل بلند مدت اقتصادی را نامعتبر می کند؛

اما به نظر می رسد با توجه به قرائن فوق در ماههای پیش رو مجموع شرایط به نفع بازارهای کم ریسک مثل بازارهای کالایی و مسکن وتقویت تقاضا در این دو بخش خواهد بود.

فدک

0
دسته بندی :
برچسب ها : ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)