37741350-55 031

استراتژی ترکیه در صادرات فولاد

استراتژی ترکیه در صادرات فولاد
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۳:۳۵ ۲۰ دی ۹۶

گروه مطالعات اقتصادی شرکت مهندسی بین‌المللی فولادتکنیک در گزارشی اهداف صادراتی ترکیه در صنعت فولاد را مورد بررسی قرار داده است. بنابر این گزارش، ترکیه با تولید ۲/ ۳۳ میلیون تن فولاد خام در سال ۲۰۱۶ میلادی، در جایگاه هشتم تولید فولاد جهانی قرار گرفته است.


این کشور همچنین در سال ۲۰۱۶ نهمین صادرکننده فولاد جهانی بوده و استقرار در چنین جایگاهی به معنای آن است که ترکیه ۳ درصد از سهم تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است.

بررسی صادرات فولاد ترکیه

حجم صادرات فولاد ترکیه در حدود یک‌ هشتم از صادرات بزرگترین صادرکننده جهانی- کشور چین- است. در این مقاله به‌ طور کلی صادرات فولاد ترکیه و برنامه‌های آینده صنعت فولاد این کشور مورد بررسی قرار گرفته است. تولید فولاد خام ترکیه در سال ۲۰۱۶ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۵ با رشد ۲/ ۵ درصدی به حجم ۲/ ۳۳ میلیون تن رسید. تولید فولاد خام به روش کوره قوس‌ الکتریکی و روش کوره‌ بلند در سال ۲۰۱۶ به ترتیب برابر با ۷۰ درصد و ۳۰ درصد بوده است. ظرفیت تولید فولاد خام ترکیه در سال ۲۰۱۶ برابر با ۵۲ میلیون تن بوده و نرخ به کارگیری ظرفیت برابر با ۶۴ درصد بوده است، هر چند ترکیه نرخ به‌کارگیری ظرفیت بالای ۷۰ درصد را نیز تجربه کرده است.

بررسی شرایط صادرات فولاد این کشور نشان دهنده آن است که حجم صادرات فولاد ترکیه به‌ صورت دوره‌ای روند کاهشی و افزایشی را طی کرده است؛ به صورتی که صادرات این کشور از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۱ و مجدداً از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۵ یک روند کاهشی را طی کرده است. مجموع حجم صادرات فولاد ترکیه در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۵ میلیون تن بوده که در مقایسه با سال ۲۰۱۵ با رشد حدود ۲درصدی همراه بوده است.

صادر کنندگان فولاد ترکیه به دنبال مقاصد جدید

افزایش قابل‌ ملاحضه صادرات فولاد ترکیه در نیمه اول سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سال ۲۰۱۶ حاکی از آن است که ترکیه در کنار شرایط نسبتاً بی‌ثبات بازار فولاد توانسته است در فضای تجارت جهانی موفق عمل کند. ترکیب صادرات در سال ۲۰۱۶ به شکلی بوده که ۶۲ درصد از صادرات فولاد ترکیه مربوط به محصولات طویل فولادی بوده که در این میان بیش ترین حجم صادرات مربوط به میلگرد است. در صادرات محصولات تخت فولادی نیز سهم صادرات ورق نورد گرم ۶۷ درصد بوده است.

فولاد ترکیه به ۱۷۵ کشور جهان صادر می‌شود. اسپانیا و ایالات‌ متحده آمریکا بزرگ ترین مقاصد صادراتی محصولات تخت فولادی ترکیه هستند و انگلستان بزرگترین وارد کننده و بیش ترین سهم از صادرات محصولات طویل فولادی ترکیه را در اختیار دارد و عراق بهترین و مناسب‌ترین بازار هدف برای صادرات لوله‌های فولادی ترکیه محسوب می شود. از آن جا که تقاضای فولاد از سوی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا روند آهسته ای را در پیش گرفته است، صادر کنندگان فولاد ترکیه به دنبال مقاصد جدید برای محصولات تولیدی خود هستند و به‌ طور مشخصی صادرات به آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین در آینده افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر ترکیه به دنبال امضای توافق‌ نامه مبادلات آزاد با بعضی از کشورهای جهانی از جمله اوکراین است. چنین تصمیماتی از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه حاکی از آن است که در صورت عدم برنامه‌ریزی جهت حفظ بازارهای جهانی، صادرات فولاد در آینده با موانع و مشکلاتی همراه خواهد بود. ایجاد ظرفیت‌های جدید فولادی در انواع محصولات تخت فولادی همچون ورق گرم، سرد، گالوانیزه در صنعت فولاد ترکیه و افزایش سهم صادرات محصولات تخت فولادی به‌ خصوص ورق‌های گالوانیزه به اروپا نیز نشان دهنده تغییر سیاست‌های صادراتی فولادی کشور ترکیه است.


بازار میلگرد صادراتی ترکیه


یکی از بزرگترین بخش‌های مصرف‌کننده فولاد در ترکیه، صنعت خودرو است و از آن جایی که این کشور بخش قابل‌ توجهی از تولیدات خود را به اروپا صادر می‌کند؛ بنابراین تقاضای فولاد برای خودرو از ناحیه صادرات نیز تقویت می‌گردد. ترکیه رکورد تولید خودرو را به ۴۸/ ۱ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۶ رساند که این حجم تولید خودرو ۳۶/ ۹ درصد بیشتر از تولید ۳۵/ ۱ میلیون دستگاه سال ۲۰۱۵ بوده است.

تغییر سیاست‌های صادراتی فولاد ترکیه، بررسی بازارهای جدید صادراتی، همچنین ایجاد ظرفیت‌های جدید در محصولات با ارزش افزوده بالاتر از سوی ترکیه در شرایط بازار فعلی فولاد حاکی از آن است که صنعت فولاد این کشور در آینده‌ای نزدیک می‌تواند در صنعت فولاد حضور پر رنگ‌تری را داشته باشد، از این‌ رو ترکیه در آینده می‌تواند رقیب جدی برای ایران و صادرات محصولات فولادی ایران باشد.

ترکیه رقیبی برای ایران در بازارهای جهانی

ترکیه در کنار کشوری همانند هند با اهداف و برنامه‌های دقیق در توسعه صنعت فولاد، می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور به ایجاد تحولات در بازار فولاد جهانی کمک کند. از آن جایی که صنعت فولاد ایران چشم‌انداز ایجاد ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام در افق ۱۴۰۴ و افزایش حجم صادرات تا سقف بیش از ۱۰ میلیون تن را دنبال می‌کند، در نتیجه وجود کشورهایی مانند ترکیه با برنامه‌ها و اهداف منسجم صادراتی می‌تواند حضور ایران در بازارهای جهانی را با چالش بیش تری رو به رو سازد.

سعی بر آن است در هشتمین همایش چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن، وضعیت کشورهای حائز اهمیت در صنعت فولاد جهانی از جمله ترکیه مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا به شناخت بهتر بازار فولاد جهانی کمک کند. هشتمین همایش چشم‌انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار به ابتکار روزنامه «دنیای‌اقتصاد» ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما در تهران برگزار می‌گردد. «توسعه متعادل فولاد و سنگ‌ آهن در افق ۱۴۰۴»، «تولید فولاد با کیفیت صادرات‌ محور (تکنولوژی نوین، کیفیت و…)»، «تأمین مالی در صنعت فولاد»، «عوامل مؤثر بر قیمت تمام‌ شده و بهینه‌ سازی آن»، «فرصت‌ها و تهدیدهای خصوصی‌ سازی صنعت فولاد» از جمله محورهای پیشنهادی این همایش است. علاقه‌ مندان برای کسب اطلاعات بیش تر درباره این همایش می‌توانند با شماره تلفن ۸۷۷۶۲۳۵۰ تماس بگیرند یا به وب‌ سایت http://events.den.ir مراجعه کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)