37741350-55 031

بازار فولاد تحت‌الشعاع بازارهای جهانی

مقاطع در بازار ایران
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۱۲:۰۱ ۲۶ آذر ۹۶

در هفته گذشته شرایط مختلفی بر بازار محصولات فولادی  حاکم بوده است. با این حال به‌ طور کلی قیمت‌ها در این بازار روند افزایشی را سپری کرده که بخش قابل ملاحضه ای از آن به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی است. البته لازم به ذکر است که میزان تقاضا در بازار فولاد داخلی همچنان پایین است و این مسئله سبب می‌شود افزایش قیمت‌ها چندان پایدار نباشد.نرخ شمش در هفته قبل در بازار داخلی روند صعودی را را داشته است. سایز ۱۵۰ میلی‌متر روز شنبه به‌طور متوسط ۱۸۶۰ تومان و سایز ۱۲۵ میلی‌متر ۱۸۴۰ تومان معامله شد ولی تا آخر هفته قیمت سایز ۱۵۰ میلی‌متر به ۱۸۹۰ تومان و سایز ۱۲۵ میلی‌متر به ۱۸۷۰ تومان رسید. چند دلیل برای افزایش نرخ شمش وجود دارد:

  • ۱- رشد قیمت شمش در بازار جهانی و عبور آن از مرز ۵۰۰ دلار در هر تن (فوب دریای سیاه)
  • ۲- رشد صادرات شمش ایران به تبعیت رشد قیمت در بازار جهانی و رشد حجم صادرات. تجار خاور دور در تلاش اند قبل از اتمام ژانویه انبارهایشان را پر کنند چون در ماه فوریه بازار خاور دور عملاً تعطیل است به همین دلیل روند صادرات شمش تقویت شده است.
  • ۳- عرضه محدود فولاد خوزستان و بروز شایعاتی مبنی بر عرضه شمش این کارخانه بر اساس نرخ جهانی که بی‌تاثیر از نشست نورد‌کاران و برنامه آن ها برای تبعیت بازار داخلی از قیمت بازار جهانی است.

اگر واقعاً نرخ شمش در بازار ایران به نرخ جهانی تعیین شود ما باید شاهد یک جهش قیمت ۳۰۰ تومانی در هر کیلو  از این کالا باشیم. نتیجه این کار این است که کارخانه‌های تولیدکننده شمش کوچک که غالباً خصوصی هستند با تقاضای زیادی رو به رو شوند و قیمت‌ها را افزایش دهند. در این صورت مصوبات وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ارتباط نرخ شمش با آهن اسفنجی و گندله به نتیجه می‌رسد زیرا آهن اسفنجی به قیمت هر کیلو هزار تومان پایه یا بیشتر می‌رسد ولی صادرات آهن اسفنجی و گندله لطمه می‌خورد، زیرا تولیدکنندگان این کالا نمی‌توانند به نسبت رشد قیمت داخلی (حدود ۱۵ درصد شمش) نرخ خود را در بازار جهانی بالا ببرند و با توجه به رشد قیمت شمش تلاش می‌کنند آن را در بازار داخل بفروشند.روند بازار جهانی تابع تصمیم‌های خلق‌الساعه ما نیست و در آن عرضه و تقاضا حاکم است، صرف نظر از آن بازار داخلی کشش رشد قیمت ۱۵ درصد را برای مقاطع ندارد. قسمتی از این سناریو که کسی به آن توجه نمی‌کند این است که با ورود به ماه ژانویه تقاضای شمش و به دنبال آن قیمت نزولی خواهد شد، سوالی‌ که مطرح می شود این است که باکاهش نرخ در بازار جهانی آیا قیمت شمش هم در ایران کاهش پیدا می کند؟ و سوال‌ دیگر این که آیا در شرایط تحریم وصل کردن بازار نیمه جان داخلی به بازار جهانی که در آن رقیبان ما به انواع سیستم‌های پولی و مالی دسترسی دارند درست است؟

مقاطع در بازار ایران

مقاطع در هفته قبل روند صعودی داشته است. روز یکشنبه ذوب‌آهن قیمت کالاهایش را به‌طور میانگین هر کیلو ۵۰ تومان افزایش داد اما انعکاس آن در بازار جدی نبود زیرا تقاضا ضعیف است. مجتمع روهینا از ابتدای هفته با قیمت متوسط ۲۱۶۰ تومان شروع کرد اما تا آخر هفته سعی داشت تخفیف ۴۰ تومانی اول هفته را حذف کند که تا حدودی موفق بود. روند صعودی قیمت از روز سه‌شنبه آغاز شد و تا پنج‌شنبه ادامه یافت. به نظر می‌رسد این روند روزهای آینده تشدید شود.

 

۲ دلیل افزایش قیمت:

  • دلیل اول افزایش نرخ شمش که شایعاتی مبنی بر افزایش آن در سطح جهانی است و محدودیت عرضه آن ناشی از ضعیف بودن تقاضا است.
  • دلیل دوم این که در هفته‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم که وزارت راه از طریق پرداخت اوراق خزانه بخشی از پروژه‌ها را فعال کرده و قسمتی از بدهی‌های خود را از این طریق پرداخت کرده است، همین امر سبب شده تا تقاضا فعال شود. ولی بازار مقاطع همانند مهره‌ های دومینو شده است، اگر شمش افزایش یابد قیمت مقاطع نیز بالا خواهد رفت در غیر این‌صورت بازار مقاطع آرام می‌ایستد. با بحث هایی که درباره قیمت شمش هست امکان افزایش نرخ مقاطع جدی است به خصوص آن که انبارها هم خالی است. اگر سیر تزریق اوراق خزانه از طرف وزارت راه ادامه یابد امکان بالا رفتن نرخ مقاطع تا ۲۰۰ تومان  برای هر کیلوگرم وجود دارد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی واحدها خواهیم بود.روز شنبه میانگین قیمت تیرآهن سایز ۱۴ تا ۱۸ ذوب‌آهن ۲۷ هزار و ۱۶۷ ریال بود که تا آخر هفته به ۲۷ هزار و ۲۳۳ ریال رسید. انتظار می‌رود قیمت تیرآهن به روند افزایشی خود ادامه دهد؛ علی رغم آن که انواع تیرآهن در کارخانه‌های مختلف تولید می‌شود ولی به شمش استاندارد وابسته است. با تغییر نرخ شمش در واحدهای رتبه اول کشور، افزایش نرخ تیرآهن منطقی است.

    ورق در بازار ایران

    در روز شنبه نرخ ورق گرم ضخامت ۲ میلی‌متر رول ۲۷۸۰ تومان بود اما با رشد نرخ در بازار جهانی قیمت این کالا نیز تا پایان هفته افزایش یافت و به ۲۸۰۰ تومان رسید. عرضه این کالا در بازار جهانی همراه با کرایه حمل آن حدود ۴۰ دلار رشد داشته است و با وجود تقاضا در خاوردور فعلاً احتمال کاهش قیمت آن نیست، اگر نرخ اسلب تغییر نکند وضع محصولات داخلی ثابت می‌ماند در غیراین صورت نرخ ورق‌های داخلی هم رشد می یابد. علی رغم ضعف تقاضا در روز سه‌شنبه با عقب نشستن یک فروشنده بازار جو تصاعدی به خود گرفت. شنیده شد که بازار باید خودش را برای بالا رفتن قیمت تا هر کیلو ۱۰۰ تومان آماده کند اما فروشنده‌های کوچک خلأ را پر کردند. ولی ورق سرد در هفته قبل بازار بی‌رونقی داشته است.

    در روز شنبه نرخ میانگین آن ۳۱ هزار و ۸۸۵ ریال بود اما تا پایان هفته به ۳۱ هزار و ۷۷۰ ریال رسید. قیمت این کالا حدود ۳۰ دلار در هفته‌های گذشته افزایش داشته و به ۶۳۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر بندر‌انزلی برای ضخامت‌های ۷۰/ ۰ تا ۵/ ۱ میلی‌متر رسیده است اما تقاضای آن در بازار داخلی محدود است.ورق گالوانیزه با افت قیمت روبه‌رو‌ شد به گونه ای که پیش‌بینی می‌شد قیمت‌ها تا ۲۰۰ ریال هر کیلو به‌طور متوسط کاهش یافته است.

     

    منبع:دنیای اقتصاد

0
دسته بندی :

یک دیدگاه برای “بازار فولاد تحت‌الشعاع بازارهای جهانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)