بررسی بازار آهن و فولاد
هفته ای که گذشت قیمت شمش روند صعودی داشت. این روند قیمتی در هفته ماقبل آن ثابت بود بعلاوه اینکه عرضه آهن اسفنجی نیز به علت تعمیرات دو کارخانه در محدودیت شدید قرار داشت و در این شرایط قیمت قراضه هم به شدت بالا رفت ولی تقاضای شمش به علت رکود بازار مقاطع تغییر نکرده بود.
علت ثبات قیمت شمش در دو هفته گذشته مساله تقاضا بود. از آنجا که تقاضایی در بازار مشاهده نشد قیمت شمش بالا نرفت هرچند که قیمت تمام شده آن بالا رفت.
از طرف دیگر شاهد آن بودیم که به علت سال نو در خاوردور تقاضای صادراتی کاهش یافته و شمش در بازار جهانی با ۳۰ دلار کاهش روبرو بود ولی آنچه صادرات شمش را قوی نگه داشت مساله عدم تقاضا در بازار داخلی و اجبار برای صادرات آن بود و مهم تر مساله نرخ ارز با تعطیل شدن چین به مدت ۱۵ روز بود که نقل و انتقال وجوه با کندی صورت خواهد گرفت و همین امر می تواند بطور موقتی نرخ ارز را تحت تاثیر قرار دهد.
بازار فولاد چین در هفته ای که گذشت با توجه به نوسان بازار قبل از تعطیلات سال نو چینی در فوریه در هاله ای از ابهام بود و احتمال افزایش قیمت ورق صادراتی برای تحویل ماه مارس وجود دارد و میلگرد صادراتی به دلیل کاهش فعالیت بازار افت خواهد داشت.
آخرین قیمت سنگ آهن وارداتی چین بعد از نوسانات به ۷۵٫۰۵۰ دلار هر تن CFRرسید. موجودی بنادر نیز ۱٫۳ درصد افت داشته ۱۵۳٫۱۳ میلیون تن شنیده شد.
بیلت صادراتی چین کمی بالا رفته با ۵ دلار رشد ۵۳۰ تا ۵۳۵ دلارهر تن فوب ثبت شد.
ورق گرم صادراتی چین با توجه به رونق بازار داخلی با رشد ۱۰ دلاری همراه بوده و ۵۸۰ تا ۵۹۰ دلار در هر تن فوب ثبت شد ولی میلگرد صادراتی ۱۰ دلار کاهش یافته و به ۵۵۰ دلار در هر تن فوب رسید چرا که با افت تقاضا همراه بود.
منبع:دنیای معدن