تشریح اقدامات زیست محیطی فولاد مبارکه
رئیس سازمان محیط زیست از دستاوردهای زیست محیطی فولاد مبارکه بازدید کرد.
محسن ستاری رئیس واحد محیط زیست فولاد مبارکه در تشریح اقدامات زیست محیطی این شرکت اظهار داشت: در حوزۀ محیط زیست، یکی از اهداف کلان شرکت فولاد مبارکه همزمان با توسعۀ کمی در ظرفیتها و افزایش تنوع و کیفیت محصولات، بهبود مستمر وضعیت زیست محیطی شرکت بوده است. بر این مبنا این شرکت برای بهبود مداوم عملکرد زیست محیطی فعالیتهای خود مبادرت به تدوین مدل مدیریت زیست محیطی نموده است.
او افزود: فولاد مبارکه با توجه به الزامات قانونی و مقررات بین المللی زیست محیطی از یک سو و تحلیل فرصتها و چالشهای زیست محیطی پیش رو و بررسی انتظارات ذینفعان از سوی دیگر و همچنین به منظور برآورد ظرفیتهای داخلی و نقاط قابل بهبود شرکت، اقدام به تدوین استراتژی و در مرحلۀ بعد تهیۀ برنامۀ عملیاتی برای محقق ساختن استراتژیها نموده است که حاصل این فرایند، بهبود عملکرد زیست محیطی شرکت و رعایت حقوق ذینفعان در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی شرکت است.
اقدامات زیست محیطی و مسئولیت های اجتماعی شرکت
او ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه در همین راستا از بدو امر اقدام به پیاده سازی نظام مدیریت محیط زیست در شرکت فولاد کرده است. این شرکت به عنوان اولین مجتمع بزرگ صنعتی کشور از اسفندماه سال ۱۳۷۶ موفق به اخذ گواهی بین المللی استاندارد ۱۴۰۰۱ ISO شد. ستاری از استقرار نظام مدیریت بر ضایعات در شرکت فولاد مبارکه، استقرار نظام زیست محیطی و بکارگیری سیستم تصفیه و بازیافت پسابها، کاهش مصرف منابع آب و انرژی، کاهش مستمر آلایندهها و جایگزینی مواد مخرب محیط زیست، کاهش مواد اولیۀ مصرفی، تلاش در جهت حفظ و نگهداری بیش از ۱۶۰۰ هکتار فضای سبز موجود در شرکت، کاهش تولید ضایعات و تفکیک و بازیافت آنها در حد امکان و حرکت بهسوی تولید پاک و اقتصاد سبز، ارتقای سطح آگاهیها و توانمندیهای کارکنان و درنهایت همکاری و تعامل با سازمانها، تشکلها و مراجع نظارتی جهت مشارکت در فرهنگ سازی عمومی و کنترل زیست محیطی بهعنوان بخش دیگری از اقدامات زیست محیطی و مسئولیتهای اجتماعی شرکت یاد کرد.
ستاری تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه با در نظر گرفتن الزامات زیست محیطی به عنوان یک مسئولیت اجتماعی، موفق به دریافت گواهینامۀ استاندارد مدیریت انرژی (۵۰۰۰۱ ISO) شده است؛ همچنین در راستای هم سویی با رویکردهای بین المللی، از سال ۲۰۱۱ تاکنون در برنامۀ تغییرات اقلیم انجمن جهانی فولاد مشارکت داشته و موفق به دریافت گواهینامۀ مشارکت و تقدیر از آن نهاد معتبر شده است. ضمن این که این شرکت برنامههای جامع و مدون دیگری را با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی و آب و با همکاری مراکز علمی و پژوهشی داخل و خارج کشور، در دست اقدام دارد.
ستاری در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: دریافت بالاترین نشان جامعۀ مدیریت سبز اروپا و بنیاد جهانی انرژی و همچنین ورود به فرایند ارزیابی بنیاد کیفیت اروپا EFQM و حضور در کنار شرکتهای معتبر جهانی بخش دیگری از موفقیتهای این شرکت در این حوزه است.
منبع:کسب و کار