37741350-55 031

رشد شاخص فرابورس بر مدار فلزی‌ها

فرابورس
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars شما هم به این مطلب امتیاز دهید
Loading...
۰۴:۳۰ ۲۵ آذر ۹۶

نماگر فرابورس ایران در پایان معاملات دیروز با رشد حدود ۸ واحدی (معادل ۸/ ۰ درصد) در سطح ۸/ ۱۰۳۰ واحدی ایستاد. با احتساب افزایش دیروز آیفکس، بازدهی این بازار از ابتدای سال تاکنون به ۷۵/ ۱۷ درصد رسیده است. روز گذشته نماد معاملاتی شرکت‌های سهامی ذوب‌آهن اصفهان، فولاد هرمزگان جنوب، آهن و فولاد ارفع و پتروشیمی مارون بیشترین تاثیر بر رشد آیفکس را برعهده داشتند. رصد معاملات دیروز فرابورس نشان می دهد که موتور محرکه صعود آیفکس عمدتاً ناشی از رشد قیمت و تاثیرگذاری مثبت بر این نماگر از سوی نمادهای زیرمجموعه گروه فلزات اساسی بوده است، صنعتی که از نوسان قیمت در بازارهای جهانی و همچنین نرخ دلار بیشترین تاثیر را می‌پذیرند.

افزایش مناسب قیمت‌ها در بازارهای جهانی در دوشنبه شب باعث شد نمادهای وابسته به روند صعودی خود ادامه دادند. باید توجه داشت با ورود به فصل کاهش تقاضا در بازار فلزات پایه، انتظار جهش قیمتی این محصولات، انتظار منطقی نیست اما همچنان نرخ این فلزات در بازار جهانی به نسبت رقم پیش‌بینی شده در بودجه شرکت‌ها، رقم مناسبی است و سودآوری شرکت‌ها را تهدید نمی‌کند. از نکات مورد توجه در دو نماد فلزی فرابورس ایران که بیشترین تاثیر مثبت بر نماگر این بازار را برعهده داشتند، صف طولانی خرید در دو نماد «ذوب» و «هرمز» بود. به این ترتیب روز قبل نماد معاملاتی شرکت ذوب‌آهن اصفهان که با صف خرید ۱۷۰ میلیون سهمی در مرحله پیش‌گشایش معاملات روزانه خود را آغاز کرد، افزایش قیمت حدود ۵ درصدی را تجربه کرد و در نهایت نیز با صف خرید ۹۴ میلیون سهمی بسته شد.

«هرمز» نیز تجربه شرایط مشابهی را داشت و معامله‌گران آن صف خرید ۲۵ میلیون سهمی در این سهم شکل دادند.طی معاملات دیروز ، فعالان بازار شاهد جابه‌جایی افزون بر ۵۱۵ میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از ۴۰۴ میلیارد تومان در بازارهای چندگانه فرابورس بودند. بالاترین رشد قیمت در این روز به نماد معاملاتی شرکت‌های شیر پگاه آذربایجان شرقی، بیمه کوثر، گروه صنایع کاغذ پارس،سهامی ذوب‌آهن اصفهان و آهن و فولاد ارفع اختصاص پیدا کرده است.

رصد فعالیت معامله‌گران در فرابورس

فرابورس ایران روز سه‌شنبه در مجموع شاهد تغییر مالکیت بیش از ۱۱ میلیون سهمی به ارزش ۴/ ۳ میلیارد تومانی به نفع معامله‌گران حقیقی بود. در این میان نماد معاملاتی شرکت‌ فولاد هرمزگان جنوب بالاترین مشارکت بازیگران حقیقی را به خود دید. بررسی خالص تغییر مالکیت این شرکت طی معاملات روز قبل، از جابه‌جایی حدود ۸/ ۱ میلیون سهم «هرمز» به ارزش ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سوی بازیگران حقوقی به حقیقی حکایت دارد. پس از «هرمز» نیز «گکوثر» شاهد بیشترین تغییرات مالکیت به نفع معامله‌گران حقیقی به ارزش ۵/ ۱ میلیارد تومان بوده است. در آن سوی بازار نیز نماد معاملاتی شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان بیشترین تغییر مالکیت سهام به نفع حقوقی‌ها را شاهد بود. دیروز حدود ۳ هزار سهم «غشهداب» به ارزش ۶۷۲ میلیون تومان از سبد سهام معامله‌گران حقیقی به پرتفوی حقوقی‌ها منتقل گشت.

از «اخزا» و «تسه» چه خبر؟

در بازار اوراق با درآمد ثابت فرابورس نیز روز گذشته حدود ۳ میلیون ورقه به ارزش ۲۷۲ میلیارد تومان در ۴۸۸ نوبت معاملاتی مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین روز قبل افزون بر یک میلیون و ۳۴۰ هزار ورقه اسناد خزانه اسلامی در ۲۷۸ نوبت معاملاتی به ارزش ۱۱۷ میلیارد تومان در محدوده قیمتی ۸۲ تا ۹۹ هزار تومان معامله شدند.روز قبل شاهد رشد نرخ سود موثر در اغلب سررسید‌های اوراق اسناد خزانه اسلامی بودیم؛ به‌طوری که متوسط نرخ سود ۶ سررسید موجود این اوراق به ۴/ ۱۶ درصد افزایش یافت. بیشترین افزایش قیمت نیز در این روز به «اخزا۶۰۲» اختصاص پیدا کرد.

روز قبل فرابورس ایران همچنین شاهد معامله حدود ۶۰هزار ورقه تسهیلات مسکن به ارزش حدود ۵/ ۴ میلیارد تومان در بازار ابزارهای نوین مالی بود. در این روز «تسه»ها در بازه ۷۴ تا ۷۵ هزار تومان نوسان کردند. به این ترتیب متوسط قیمت امتیاز تسهیلات مسکن در فرابورس، روز گذشته با رشد ۰۳/ ۰ درصدی (نسبت به روز دو‌شنبه) به ۷۴ هزار و ۵۰۸ تومان رسید. بیشترین افزایش قیمت دیروز در میان این اوراق نیز با افزایش حدود ۸/ ۰ درصدی به «تسه۹۵۰۱» رسید و در مقابل سررسید شهریور ۹۵ اوراق تسهیلات مسکن با بیشترین کاهش نرخ همراه شد. بر این اساس نرخ سود واقعی دریافت وام از این طریق در سطح ۷/ ۲۱درصد قرار گرفت. بررسی‌ها حاکی از آن است زوج‌های تهرانی برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن با توجه به میانگین نرخ اوراق تسهیلات مسکن، باید ۱۴ میلیون و ۹۰۲ هزار تومان صرف خرید این اوراق کنند.

 

منبع:دنیای اقتصاد

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)