رشد ۶۳۰ درصدی بودجه شرکتهای دولتی/ خصوصی سازی موفق نبوده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه رقم بودجههای دولتی که برای سال ۹۹ پیش بینی شده ۱۴۸۰ میلیارد تومان است گفت رشد ۶۳۰ درصدی بودجه شرکتهای دولتی نشان میدهد نه تنها خصوصی سازی موفق نبوده بلکه کاملا یک اثر عکس هم داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسعود خوانساری در دهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: در شاخص های اقتصادی مشکلات زیادی وجود دارد که حل آنها نیازمند وفاق ملی است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تورم به ۲۶٫۷ و در ۷ ماهه به حدود ۴۰ درصد رسیده است، تصریح کرد: رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی تورم در ۶ ماهه ۹۸ به میزان ۲۴۳ هزار میلیارد تومان اضافه شد و به این ترتیب نقدینگی از ۱۸۸۳ میلیارد تومان به ۲۱۲۶ میلیارد تومان رسید.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه رشد سرمایهگذاری در یک دهه گذشته منفی بوده است، گفت: در سالهای ۷۴ تا ۸۴ رشد سرمایهگذاری ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل داده است اما در سال ۹۷ به کمتر از ۱۸ درصد یعنی به کمترین میزان در ۴۰ سال گذشته رسیده است. بررسی ارقام بودجه شرکت های دولتی در سال ۹۹ با اعداد ارقام بودجه در سال ۷۰ که پروژه های خصوصی سازی شروع شد ارقام جالبی را نشان میدهد.
به گفته وی، در سال ۷۰ این رقم ۱۲۰۶ میلیارد تومان بوده که اگر تورم ۹۹ را به آن دخالت دهیم کل بودجه شرکتهای دولتی ۲۰۱ هزار میلیارد تومان است.
خوانساری با بیان اینکه رقم بودجههای دولتی که برای سال ۹۹ پیش بینی شده ۱۴۸۰ میلیارد تومان است که نشان دهنده ۶۳۰ درصد افزایش شرکتهای دولتی بوده که نشان میدهد نه تنها خصوصی سازی موفق نبوده بلکه کاملا یک اثر عکس هم داشته است.
وی با بیان اینکه وضعیت سرمایهگذاری در کشور سال به سال و خیم تر میشود، افزود: با توجه به نرخ استهلاک، انباشت سرمایه نه تنها رشد نداشته بلکه کاهش یافته است و با این روند حتی اگر وضعیت ریسک محیط اقتصادی کشور برطرف شود به واسطه تضعیف انباشت سرمایه روند تولیدی کشور با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه بیان داشت: اگر فضای کسب و کار بهتر و اعتماد عمومی افزایش یابد مشکلات حل میشود.
وی در خصوص انباشت کالا در گمرکات گفت: در این رابطه مکاتباتی با ریاست جمهوری و معاون رئیس جمهور انجام شده اما برای حل این مشکل تاکنون اتفاقی نیفتاده است در حالی که بخشی از این کالاها در گمرکات محصولات آرایشی و بهداشتی هستند که با توجه به انباشت ۱۰ ماهه در حال ازبین رفتن است. البته در این خصوص ظاهرا موافقت وزارت صمت حاصل شده اما بورکراسی بانکی مانع ترخیص این کالاها از گمرکات شده است.
خوانساری در پایان در خصوص فشارهای مالیاتی اظهار داشت: لازم است اصلاحاتی انجام شود تا بنگاه های تولیدی با توجه به فشارهای اقتصادی و تحریم دچار آسیب نشوند.