37741350-55 031

آیا سایه تحریم الکترود گرافیتی پر رنگ می‌شود؟

آیا سایه تحریم الکترود گرافیتی پر رنگ می‌شود؟
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۳:۳۴ ۲۶ تیر ۹۷


زنگ خطر تحریم الکترود گرافیتی بیخ گوش صنعت فولاد کشور/ در این گزارش روند رو به رشد ظرفیت‌های تولید فولاد با استفاده از کوره‌های قوس و اثر آن بر افزایش تقاضای الکترودهای گرافیتی مورد بررسی قرار می‌گیرد.


اصلاحات ساختاری صنایع فولادی چین در سال‌های اخیر باعث شده است که تا حجم صادرات فولاد این کشور کاهش یابد. در سال ۲۰۱۵ چین رکورد صادرات ۱۱۰ میلیون تن فولاد را در کارنامه خود ثبت کرد که رشد ۲۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۴ داشت. اما در سال‌های بعد این روند کاهش یافت و در سال ۲۰۱۶ تا ۳ درصد و در سال ۲۰۱۷ تا ۳۱ درصد تنزل پیدا کرد.

حجم صادرات فولاد چین در سال میلادی گذشته به حدود ۷۳ میلیون تن رسید. در مقام مقایسه نیز میزان صادرات فولاد چین در ۶ ماه نخست سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ کاهش ۲۸ درصدی را به خود دیده و حجم صادرات در این مدت بیش از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش داشت؛ به این معنا که در مدت مذکور ارزش صادرات فولاد چین با ۳ درصد کاهش از ۱۲٫۳ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد دلار رسید.

قسمتی از این کاهش ‌در عرضه جهانی فولاد از سوی چین به جایگزینی واحدهای کوره بلند و القایی با کوره‌های قوس الکتریکی این کشور مربوط است. در حال حاضر چیزی در حدود ۴۵ درصد از تولیدات فولادی جهان در خارج از چین از طریق کوره قوس الکتریکی صورت گرفته است. طبق گزارش انجمن جهانی فولاد این عدد برای ایران نزدیک به ۹۰ درصد است. در سال ۲۰۱۷ حجم تولیدات فولاد در خارج از چین ۳۶ میلیون تن افزایش داشت که ۷۶ درصد از آن با استفاده از کوره قوس الکتریکی تولید شد. نمودار ۱ تولید فولاد با استفاده از کوره قوس الکتریکی را در سال‌های اخیر و نیز پیش‌بینی آینده آن را نشان می‌دهد.

اگر نرخ رشد مرکب سالانه تولیدات فولاد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲ درصد در نظر گرفته شود و نیز کاهش صادرات فولاد چین به شکل کنونی ادامه یابد. حجم تولید محصولات فولادی در خارج از چین تا ۱۳۵ میلیون تن افزایش خواهد یافت. با فرض این که تنها ۷۵ درصد از ظرفیت تولید فولاد با روش کوره قوس اتفاق بیفتد و نیز اینکه برای تولید هر تن فولاد با این روش به ۲٫۵ کیلوگرم الکترود گرافیتی نیاز است، تقاضای نزدیک به ۲ میلیون تن برای الکترود گرافیتی تا سال ۲۰۲۰ خیلی دور از انتظار نیست. خاطر نشان می‌شود که رسیدن به افق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد و در نظر داشتن حجم بالای تولید فولاد ایران با استفاده از کوره قوس الکتریکی، کشور نیازمند سالانه ۱۰۰ هزار تن الکترود گرافیتی خواهد بود.

تکنولوژی تولید کک سوزنی، مهم‌ترین ماده اولیه الکترود گرافیتی

شایان ذکر است که تکنولوژی تولید کک سوزنی که مهم‌ترین ماده اولیه الکترود گرافیتی است در اختیار چند کشور بسیار محدود و مخصوصا آمریکا است و کشورهایی مانند هند و چین که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان الکترود گرافیتی بازار ایران هستند به‌راحتی می‌توانند تحت تأثیر فشارهای تحریمی آمریکا، قرار گرفته و صادرات این کالا به کشور را محدود کنند. شاید در شرایط کنونی راهکار موقتی خرید‌ بلندمدت و ذخیره‌سازی الکترود گرافیتی بتواند اندکی از تهدید تحریم‌های آتی پیش‌گیری کند، هر چند قیمت‌ جهانی این کالا فراتر از حد تصور افزایش یافته است و این راهکار برای بلندمدت تنها در شرایط خاصی توصیه می‌شود.

منبع:اخبار فلزات

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)