37741350-55 031

فاز نخست طرح انتقال آب خلیج فارس، در پایان سال ۹۸، اجرایی می‌شود.

فاز نخست طرح انتقال آب خلیج فارس، در پایان سال ۹۸، اجرایی می‌شود.
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۴:۳۵ ۱ خرداد ۹۷

تامین آب و مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برهمین اساس، پایگاه خبری، تحلیلی فلزات آنلاین با رئیس بودجه و گزارشات مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو درخصوص تامین آب در این مجتمع به گفت‌وگو نشسته و اقدامات این شرکت برای تامین آب و مدیریت مصرف آن را مورد بازبینی قرار داده است.


به نقل از چادرملو، هادی بشیر راد، رئیس بودجه و گزارشات مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو درخصوص تامین آب در این مجتمع گفت: تامین آب در این مجتمع به روش‌های مختلفی اجرایی می‌شود. وی افزود: در طرح اولیه تجهیز معدن چادرملو، آب مورد نیاز این مجتمع از منطقه بهاباد به فاصله حدود ۶۵ کیلومتری تامین می‌شد. به این ترتیب که در منطقه یاد شده، ۱۰ حلقه چاه حفر و آب به مجتمع منتقل می‌شد.

در ادامه برای تضمین هرچه بیشتر تامین آب چادرملو، پروژه دیگری در ۱۵ کیلومتری معدن واقع در منطقه آبخیز دشت سپیدان به اجرا درآمد. در این پروژه تصفیه‌خانه بزرگی با هزینه ۱۱۰ میلیارد تومان احداث شد. نیاز مجتمع معدنی چادرملو به آب حدود ۲۲۰ لیتر در ثانیه برآورد می‌شود. از کل آب یاد شده، حدود ۱۶۰ لیتر آن به‌ازای هر ثانیه از منطقه بهاباد تامین می‌شود و توسط خط لوله یا مخازن آب به این مجتمع منتقل می‌شود و مورد مصرف قرار می‌گیرد.

۶۰ لیتر باقی‌مانده نیز از محل تصفیه‌خانه سپیدان تامین و به معدن منتقل می‌شود. بشیر راد در ادامه افزود: مجتمع صنعتی چادرملو در در ۲۰ کیلومتری اردکان قرار دارد. در این مجتمع دو کارخانه گندله‌سازی به ظرفیت ۴ میلیون تن و کارخانه تولید فولاد به ظرفیت یک میلیون ۳۰۰ هزار تن به‌صورت صد درصدی به شرکت چادرملو تعلق دارد. کارخانه فولاد دیگری نیز با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۸۰۰ هزار تن فولاد نیز در این منطقه واقع است که به ترتیب ۳۰ درصد و ۴۳ درصد سهام آن به چادرملو تعلق دارد.کارخانه احیای مستقیم دیگری نیز جهت تولید ۱ میلیون ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی متعلق به چادرملو در مراحل نهایی راه‌اندازی قرار دارد.

در حال حاضر آب مورد نیاز برای مجتمع‌های گندله‌سازی و فولادسازی چادرملو از طریق احداث خط لوله آبرسانی از خط اصلی آب زاینده‌رود به طول ۲۷ کیلومتر و همچنین احداث خط لوله از محل چاه‌های خریداری شده به طول ۱۱ کیلومتر تامین می‌شود. رئیس بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عنوان کرد: از جمله مهم‌ترین اقداماتی که برای تضمین آب مصرفی مجتمع صنعتی صورت گرفته، می‌توان به احداث شبکه فاضلاب شهر اردکان، تصفیه‌ فاضلاب و انتقال این آب به مجتمع صنعتی اشاره کرد. ظرفیت این طرح دو میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب در سال برآورد می‌شود.

اجرای طرح با مشارکت سه شرکت

سرمایه‌ مورد نیاز برای اجرای این طرح، حدود ۲ هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود و در مراحل نهایی راه‌اندازی قرار دارد. همچنین باید خاطرنشان کرد که این شرکت در تامین و انتقال آب خلیج فارس نیز مشارکت دارد. این طرح با مشارکت سه شرکت اجرایی می‌شود. شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سهم ۴/۴۴ درصدی، شرکت ملی صنایع مس ایران سهم ۳/۳۳ درصدی و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سهم ۲/۲۲ درصدی از این پروژه را در اختیار دارند. اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس در سه مرحله پیش‌بینی شده است. طرح یاد شده از تصفیه‌خانه بندرعباس آغاز می‌شود و تا معدن چادرملو ادامه دارد. مرحله نخست این پروژه از آب‌شیرین‌کن واقع در بندرعباس آغاز می‌شود و تا مجتمع معدنی و صنعتی گل‌گهر ادامه می‌یابد.

مرحله دوم نیز از مجتمع گل‌گهر آغاز می‌‎شود و تا مجتمع معدنی سرچشمه متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه دارد. در نهایت نیز در مرحله سوم طرح انتقال آب خلیج فارس از مجتمع مس سرچشمه واقع در استان کرمان تا مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در استان یزد ادامه دارد. در حال حاضر، تاسیسات آب‌شیرین‌کن در بندرعباس در حال احداث هستند. کل ظرفیت تصفیه‌خانه در طرح نهایی ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سال است که فاز اول تاسیسات شیرین‌سازی آب حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد که در فازهای دوم و سوم آن در مجموع با ظرفیت ۳۵۰ میلیون متر مکعب به بهره‌برداری خواهد رسید. گفتنی است، انتظار می‌رود که فاز اول این طرح در پایان سال ۹۸، اجرایی شود.

اکنون تمرکز خاصی بر تامین مالی این طرح قرار دارد. سهامداران تامین ۱۵ هزار میلیارد ریال از کل سرمایه مورد نیاز برای اجرایاین پروژه را تضمین کرده‌اند. کل سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای تصفیه‌خانه، سه خط یاد شده و هزینه‌های عمومی حدود ۶۲ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال، برآورد می‌گردد. هادی بشیر راد در انتها خاطرنشان کرد: شرکت چادرملو در زمینه تامین برق مجتمع معدنی و صنعتی، اقدامات اساسی را طی سال‌های گذشته انجام داده است. کما اینکه، در طرح نخست چادرملو، ۱۸۰ کیلومتر خط انتقال برق از یزد به چادرملو احداث شد. علاوه بر این، نیروگاه سیکل ترکیبی شامل یک واحد گازی و یک واحد بخار به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در مجتمع صنعتی چادرملو واقع در اردکان، احداث شد و در شبکه سراسری قرار گرفت. اکنون برق تولید شده در مجتمع حتی مازاد نیاز شرکت است و طبق مصوبه هیات وزیران، وزارت نیرو، آن را خریداری می‌کند.

منبع:اخبارفلزات

0
دسته بندی :
برچسب ها : ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)