37741350-55 031

فولاد ترکیه، افت سال‌های قبل را جبران می‌کند

توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۵:۱۲ ۱۸ بهمن ۹۶

صنعت فولاد ترکیه در سال ۲۰۱۶ از لحاظ حجم تولید در رتبه هشتم جهان قرار گرفت.


با این خصوص، تولید فولاد این کشور طی سال‌های پیش از آن، با روند کاهشی رو‌به‌رو بود اما به‌نظر می‌رسد که ترکیه در مسیر جبران قرار گرفته است. تولید فولاد ترکیه، در سال ۲۰۱۶ حدود ۵٫۲ درصد رشد داشت.

ترکیه، یکی از مهم‌ترین قطب‌های فولادسازی خاورمیانه به‌شمار می‌رود. این کشور، طی سال‌های گذشته، با تمرکز روی بخش فولاد، سعی در توسعه این بخش از صنعت خود را دارد. این کشور با تولید بیش از ۳۳٫۲ میلیون تن فولاد خام، هشتمین تولیدکننده فولاد جهان در سال ۲۰۱۶ بود. فولادسازی ترکیه، در ۴ منطقه جغرافیایی شامل فولادسازهای ترکیه در منطقه مرمره (Marmara) در شمال غرب، ازمیر (Izmir) در جنوب غرب، کارادنیز (Karadeniz) در شمال و اسکندرون (Iskenderun) در جنوب توزیع شده‌اند. این کشور از ۲ تکنولوژی کانورتور اکسیژن بازی و کوره قورس الکتریکی استفاده می‌کند. در نمودار ۱، روند تولید فولاد این کشور، به تفکیک تکنولوژی تولید آن آورده شده است.

طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، کشور ترکیه با کاهش تولید فولاد رو‌به‌رو شد. با توجه به اینکه بخشی از فولاد ترکیه به‌صورت محصولات مختلف به کشورهای دیگر صادر می‌شود، اعمال سیاست‌های ضد دامپینگ از سوی کشورهای واردکننده نظیر ایالات متحده آمریکا، یکی از عللی است که برای این کاهش می‌توان عنوان کرد. ایالات متحده امریکا در راستای حمایت از فولادسازان داخلی و طبق شکایاتی که از آن‌ها طی سال‌های گذشته دریافت کرده، با سخت‌تر کردن مقررات خود، سعی در کاهش واردات محصولات فولادی از ترکیه داشته است.

حجم تولید فولاد ترکیه، طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ روند افزایشی داشت که بخشی از این رشد تولید، به‌دلیل افزوده شدن واحدهای جدید بود. ظرفیت تولید فولاد ترکیه در سال ۲۰۱۶، حدود ۵۱٫۵ میلیون تن گزارش شده است که نسبت به سال قبل، حدود ۲٫۱ درصد رشد داشت.

علی‌رغم بهبود نسبی ایجاد شده در سال ۲۰۱۶، صنعت فولاد ترکیه هنوز نتوانسته افت سال‎های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ را جبران کند. پس از کاهش ۱۲ درصدی تولید فولاد خام در این بازه زمانی، در سال ۲۰۱۶ حجم تولید فولاد ترکیه با حدود ۵٫۲ درصد رشد، به ۳۳٫۲ میلیون تن رسید. با این همه، هنوز هم تولید فولاد این کشور، از رکورد تولید سال ۲۰۱۲ خود، بیش از ۷٫۵ درصد فاصله دارد، اما به‌نظر می‌رسد که در راه جبران افت تولید سال‌های گذشته است چرا که نرخ بهره‌برداری از ظرفیت‌های فولادسازی در سال ۲۰۱۶، حدود ۲ درصد رشد پیدا کرد.

منبع:اخبار فلزات

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)