نگاهی به بازار فولاد در سال ۲۰۱۸
صنعت فولاد تابع اقتصاد و رشد آن است؛ زیرا به دنبال رشد اقتصادی، صنایعی همچون ساخت و ساز، خودرو سازی و زیر ساختها که بیشترین مصارف فولاد به آن ها اختصاص دارد، رشد می یابند. بنابراین به منظور پیشبینی بازار فولاد در سال آینده، بررسی اقتصاد کشورها مورد توجه قرار میگیرد.
پیشبینی بازار کامودیتیها، همواره مورد توجه قرار دارد؛ این امر به خصوص در اوایل سال بازار داغ تری پیدا میکند. بنا به پیشبینی انجمن جهانی فولاد، انتظار میرود تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۱۸ به یک میلیارد و ۶۴۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن افزایش یابد. براساس آمار منتشر شده از سوی این انجمن، انتظار میرود تقاضای جهانی فولاد، بدون احتساب چین نیز به ۸۸۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برسد که حاکی از رشد ۳ درصدی نسبت به سال قبل است. نمودار زیر میزان تقاضای جهانی برای فولاد را با احتساب نیاز چین و بدون آن نشان میدهد.
رئیس کمیته اقتصاد جهانی، بر این باور است پیشرفت در بازار فولاد جهانی در سال ۲۰۱۷ دل گرمکننده بود و شاهد رشد و سرعت روند صعودی در اقتصاد بسیاری از کشورها بودیم. این رشد منجر به اجرای عملکردی بهتر از انتظارات برای اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه بود. علاوه بر این خطرات اقتصاد جهانی همچون افزایش پوپولیسم، عدم اطمینان از انتخابات اتحادیه اروپا، تغییرات سیاست ایالات متحد و… کاهش یافت.
در سال ۲۰۱۸، رشد اقتصاد جهانی را انتظار داریم
از سوی دیگر بحرانهای اقتصادی بهجا مانده از سال ۲۰۰۸ به تعادل رسید. با این حال، تشدید تنش ژئوپلیتیک در بعضی کشورها همچنان از عوامل مهم تأثیرگذار در بازار کامودیتیها از جمله فولاد محسوب میشود. در سال ۲۰۱۸، رشد اقتصاد جهانی را انتظار داریم.
البته رشد تولید چین، با سرعتی کم تر از قبل پیشبینی میشود ولی دولت چین، همچنان محرکهایی را به منظور توسعه اقتصادی در نظر دارد. این دست اقدامات در سال ۲۰۱۷، منجر به رشد تولید ناخالص داخلی این کشور شد و انتظار میرود که در سال ۲۰۱۸ نیز ادامه داشته باشد. گفتنی است، دولت این کشور، در کنار آن، تلاشهایی را برای ایجاد تعادل اقتصادی و همچنین حفاظت از محیط زیست، در دستور کار خود داده است.
اصلاحات اقتصادی در کشورهای در حال توسعه متفاوت است و به نظر می آید برنامههای اصلاحاتی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مانند مصر، برزیل، آرژانتین، مکزیک و هند، در طول زمان افزایش داشته باشند. همچنین انتظار میرود که فعالیتهای ساختوساز در برزیل طی ۲۰۱۸ با بهبود بیشتری همراه باشد؛ علاوه بر این امید است که اصلاحات دولتی سبب ایجاد یک محیط سرمایهگذاری مناسب در هند شود. این در حالی است که ویتنام و فیلیپین در رده کشورهایی قرار دارند که رشد اقتصادی زیادی را تجربه خواهند کرد؛ در حالیکه اقتصاد های بالغ مانند تایلند و مالزی با رشد کمتری همراه هستند.
به علاوه انتظار میرود تقاضای فولاد در کشورهای مستقل مشترک المنافع در سال ۲۰۱۸ تقویت گردد و روسیه نیز به طور ویژه، این روند را تسریع خواهد کرد. همچنین پیشبینی میشود رشد اقتصادی ترکیه در سال ۲۰۱۸ از سر گرفته شود و تقاضای فولاد این کشور افزایش پیدا کند. البته منطقه منا به علت پایین بودن قیمتهای نفت و مشکلات ژئوپلتیک و تورم بالا با مشکلاتی رو به رو است. ولی بعد از پایان جنگهای بزرگ این منطقه، با تلاش برای بازسازی، تقاضا برای فولاد افزایش می یابد.
در مجموع باید گفت که انتظار میرود در سال ۲۰۱۸ تقاضا برای فولاد در اقتصادهای در حال توسعه به جز چین، با رشد ۴٫۹ درصدی همراه باشند. بنابراین میتوان این طور نتیجه گرفت که تقاضا برای فولاد افزایش می یابد و تقاضا برای فولاد چین نیز در روند صعودی قرار دارد، ولی از شتاب آن کاسته میشود. درنتیجه با توجه به اثرگذاری چین، پیشبینی میشود که شتاب رشد تقاضای فولاد در تمام دنیا کاهش یابد.
منبع:اخبار فلزات