37741350-55 031

ورود ستاد فولاد به بحث وضع تعرفه‌ها

ورود ستاد فولاد به بحث وضع تعرفه‌ها
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۳:۴۹ ۱۶ دی ۹۶

بهترین راهکار در برابر موضوعی همچون اعمال تعرفه، عرضه در بورس کالاست تا چنان چه مازادی در کشور به چشم می‌خورد، پس از عرضه در بورس و نبود مشتری صادر شود.


بررسی وضع تعرفه‌ها در ستاد فولاد

مهدی کرباسیان، رئیس هیئت عامل ایمیدرو در برنامه «روی خط اقتصاد» با موضوع صادرات سنگ آهن، بیان کرد: به‌ علت کمبود سنگ‌ آهن، برخی نظرات این است که باید روی صادرات سنگ‌ آهن عوارض وضع شود، ولی برخی کارشناسان و فعالان اقتصادی بر این باورند که وضع تعرفه آسیب‌ هایی را بر سرمایه‌گذاری وارد می‌کند. در نتیجه این امر قرار است، تمام دیدگاه‌ها جمع‌آوری شده و مورد بررسی قرار گیرد تا در نهایت وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از بررسی دیدگاه‌های کارشناسی شده، نتیجه را در ستاد زنجیره فولاد اعلام کند. کرباسیان افزود: به احتمال زیاد این بحث تا یک ماه آینده در ستاد زنجیره فولاد مطرح خواهد شد.

وی در جواب این پرسش که چرا دولت موضوع قیمت‌ گذاری و صادرات سنگ‌ آهن را از طریق بورس کالا پیگیری نمی‌کند؟ عنوان کرد: نشست‌هایی با بورس کالا پیرامون عرضه‌های داخلی انجام و و تا حدودی این صحبت‌ها نهایی شده است و امیدواریم بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.

بهترین مکانیسم تعیین نیاز داخلی

کیوان جعفری‌ طهرانی نیز در این برنامه گفت: بحث تعیین عوارض روی صادرات سنگ آهن معمولاً در ۳ ماه سوم یا چهارم هر سال مطرح می‌شود و این امر در ۴ یا ۵ سال اخیر همواره وجود داشته است. بیان این گونه مسائل تأثیر قابل‌توجهی در برنامه معادن در توسعه زیرساخت‌ها و همچنین صادرات به ویژه معادن بخش خصوصی دارد و علاوه بر این از محل صادرات است که سرمایه مورد نیاز طرح‌ های توسعه‌ای شرکت‌ها به‌دست می‌آید. او در ادامه افزود: هر چند معادن کشور تأمین نیاز صنایع داخلی را باید در اولویت قرار دهند، ولی بررسی روند صادرات سنگ‌ آهن حاکی از آن است که دولت وقت در سال ۱۳۸۰ برای صادرات سنگ آهن جایزه صادراتی در نظر گرفته بود.

باید توجه داشته باشیم عمده صادرات سنگ‌آهن از سوی معادن بخش دولتی و نیمه‌ خصوصی کشور است و بخش خصوصی سهم بسیار اندکی در این بخش دارد. جعفری طهرانی اذعان داشت: در افق ۱۴۰۴، ایران برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، ۱۶۰ میلیون تن سنگ‌ آهن کلوخه نیاز دارد و علاوه بر سنگ‌ آهن در سایر محصولات زنجیره نیز دچار کسری است و اگر با همین روند که تولید سنگ آهن انجام می‌شود پیش برویم قطعاً از برنامه عقب خواهیم ماند. وی افزود: به اعتقاد من دیوار تعرفه به‌ گونه‌ای خود تحریمی محسوب می شود و بر سرمایه‌گذاری در زنجیره تاثیرگذار است.

طهرانی تأکید کرد: بهترین راهکار در برابر موضوعی مانند اعمال تعرفه، عرضه در بورس کالاست تا چنان چه مازادی در کشور به چشم می‌خورد، پس از عرضه در بورس و نبود مشتری، صادر شود. نباید یه گونه ای عمل شود که سرمایه‌ گذاران بخش خصوصی تمایل به سرمایه‌گذاری را از دست بدهند و در نتیجه ما را از اهداف تولیدی فولاد کشور دور کرده و با کسری بیشتری مواجه کند. او در پاسخ به این سؤال که چرا دولت قیمت‌گذاری و صادرات را از طریق بورس کالا پیگیری نمی‌کند؟ گفت: این موضوع مدت‌هاست مطرح شده و با وجود آن که بارها از طریق انجمن سنگ‌آهن پیگیری شد و حتی از سوی بورس کالا مورد استقبال قرار گرفت، ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.

روند حرکتی نرخ سنگ‌آهن

بررسی کارشناسان حاکی از آن است که نرخ کالاها در صنعت انرژی از جمله زغال‌سنگ، گاز طبیعی و نفت در سال گذشته میلادی که اوایل هفته قبل به پایان رسید با حدود ۲۸ درصد رشد همراه بوده که عامل آن، رشد تقاضا و بهبود تجارت بین‌المللی بوده است. قیمت انواع فلزات نیز به‌ طور میانگین رشد سالانه ۲۲ درصدی داشته، ولی سنگ‌آهن با اصلاح نرخ روبه‌رو شده است.

افزایش تقاضا و محدودیت عرضه فوری به سنگ‌ آهن کمک کرد تا نرخ این محصول در ۲ ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی روندی رو به رشد داشته باشد و از حدود ۸۰ دلار هر تن در ژانویه به ۹۰ دلار هر تن تا اواسط فوریه برسد، ولی تا ماه ژوئن اصلاح نرخ زیادی برای این محصول مشاهده شده و به ۵۰ تا ۶۰ دلار هر تن رسیده است. البته نیاز به تکمیل موجودی کارخانه‌های چینی و محدودیت عرضه سنگ‌ آهن خلوص پایین در این کشور باعث شد بازار سنگ‌ آهن مجدداً دست خوش بهبود شود و تا اواسط اوت به ۷۷ دلار هر تن برسد.

اواخر ماه اوت دوباره افت قیمت مشاهده شد، چرا که موجودی انبارها به شدت بالا رفت و تولید فولاد وارد دوره‌ای از نوسان شد. نهایتاً سنگ‌ آهن سال ۲۰۱۷ میلادی را با نرخ ۶۰ تا ۷۰ دلار در هر تن به پایان برد. همچنین میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ میلادی بشکه‌ای ۵۳ دلار بوده و برای سال ۲۰۱۸ میلادی نیز برآورد شده تا ۵۶ دلار برسد. سال ۲۰۱۷ میلادی فلزات پایه‌ای مانند سرب، نیکل و روی مورد توجه و علاقه سرمایه‌گذارها بودند و در ۲ تا ۳ سال آینده نیز به لطف افزایش تولید باتری برای خودرو های برقی، با روندی صعودی همراه خواهند بود.

منبع:استیل پدیا

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)