37741350-55 031

وضعیت سنگ آهن و قراضه در بازارهای جهانی

وضعیت سنگ آهن و قراضه در بازارهای جهانی
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۹:۲۵ ۱۶ دی ۹۶


ترکیه که دهمین وارد کننده بزرگ سنگ آهن دنیاست در ماه نوامبر ۱۰ درصد رشد در واردات سنگ آهن داشته که به ۸۰۰ هزار تن رسید.


اما میزان واردات سنگ آهن به این کشور در مقایسه با نوامبر ۲۰۱۶ حدود ۳۲ درصد افت داشته است. بین ژانویه تا نوامبر ۲۰۱۷ نیز این کشور ۹٫۷۵ میلیون تن سنگ آهن وارد کرده که با یک درصد بهبود سالانه همراه بوده است. برزیل بزرگترین عرضه کننده سنگ آهن به ترکیه در ماه نوامبر بوده است و بعد از آن کره جنوبی و روسیه عرضه کننده های بعدی بوده اند.

افت ۱۳ درصدی واردات قراضه به ترکیه

در حالی که واردات قراضه به ترکیه در ماه اکتبر سال قبل رکورد جدیدی را ثبت کرد، در ماه نوامبر با توجه به رشد قیمت های وارداتی قراضه و رکود زمستانی، بازارهای فولاد افت داشت. در ماه نوامبر گذشته، ترکیه ۱٫۸۷ میلیون تن قراضه وارد کرد که ۱۳ درصد افت ماهانه داشت. میزان واردات قراضه در ماه اکتبر به اوج ۴ سال اخیر رسیده بود. میزان واردات قراضه ماه نوامبر در مقایسه با سال ۲۰۱۶ نیز با افت جزیی ۲ درصدی همراه بود.

کاهش قیمت قراضه در چین

در بازار داخلی قراضه چین کارخانه شاگانگ که بزرگترین مصرف کننده قراضه این کشور است نرخ خرید قراضه را ۹ دلار کاهش داده و به ۳۹۹ دلار هر تن با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده رسانده است. این دومین مرتبه در یک هفته بوده که نرخ خرید قراضه در چین افت داشته است. بعضی دیگر از فولادسازان چینی نیز با پیروی از این کارخانه، نرخ خرید قراضه را پایین آوردند. به گفته فعالان بازار این افت قیمت ها طبیعی است زیرا قیمت قراضه اخیراً نسبت به هزینه تولید کارخانه ها خیلی بالاتر رفته بود.

رشد قیمت ورق در هند

با آغاز سال نو میلادی در هند عرضه کنندگان ورق این کشور قیمت های ماه ژانویه را تا ۳۱ دلار هر تن افزایش دادند که به علت رشد سریع قیمت سنگ آهن در بازار داخلی و افزایش نرخ زغال سنگ وارداتی می باشد. تجار نیز هفته گذشته با پیش بینی افزایش نرخ کارخانه ها، قیمت ها را بالا برده بودند. نرخ سنگ آهن در بازار داخلی این کشور ۷ تا ۹ دلار هر تن برای تحویل ژانویه افزایش یافته است.

غیبت چین در بازار های جهانی ورق به نفع صادرات هند

بین محصولات فولادی گوناگونی که کشورهای تولید کننده فولاد تولید و صادر می کنند انواع ورق فولادی همیشه سهم بیشتری از بازار های صادراتی دارد. در سال ۲۰۱۷ تقاضای داخلی ورق در چین و ژاپن افزایش داشت و سبب شد صادرات ورق آن ها کاهش یابد. اما صادرات ورق هند در سال گذشته رشد چشمگیری داشته که علت آن روابط تجاری خوب با سایر کشورها به ویژه جنوب شرق آسیا بوده است. در کنار هند، آمریکا و روسیه نیز سال گذشته از رشد صادرات ورق خود خبر دادند.

در ده ماه نخست ۲۰۱۷ صادرات ورق چین با افت ۷٫۹ درصدی سالانه همراه بوده و به ۳۷ میلیون تن رسیده است. کنترل مازاد ظرفت تولید فولاد و مقابله با آلودگی هوا عواملی بودند که سبب کاهش صادرات ورق چین بوده اند. همچنین از طرفی بسته های محرک اقتصادی دولت مصرف ورق را در بازار چین بالا برد. از سوی دیگر کاهش صادرات ورق چین به نفع هند عمل کرد و صادرات ورق این کشور در ده ماه فوق ۱۱۴٫۹ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۶ رشد داشته و ۸٫۰۴ میلیون تن ثبت شد. افت صادرات چین باعث شد بازار هایی که همیشه در دست چین بودند به روی کشورهای دیگری چون هند باز شوند.

برای سه ماه نخست ۲۰۱۸ نیز انتظار می رود صادرات ورق چین همچنان در سطوح پایین باشد و هندی ها نیز از غیبت چین در بازارهای جهانی استفاده خواهند کرد.

منبع:دنیای معدن

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)