چراغ سبز خریداران به بازار فولاد
پیشبینیهای بازار فولاد، هرچند بهصورت ملایم، اما بالاخره به واقعیت پیوست و بازار در بهمن ماه تحرکاتی را مبنی بر خروج از شرایط رکودی از خود نشان داد، بهطوریکه از ابتدای هفته جاری این افزایش قیمت و تحرکات، همزمان با افزایش قیمت ارز استارت خورد و قیمتها یک رشد ۵۰۰ ریالی را در هر کیلو نشان داد اما به دلیل دو فاکتور «عدم تقاضا» و «پرشدن انبار» بازار مجدداً از حرکت ایستاد.
در صورتی که هفته آینده تقاضا وارد بازارها شود مجدداً بازار آمادگی افزایش قیمت مجدد را خواهد یافت. همانطور که می دانید قیمت شمش معامله شده در بورس کالا ۱۹۸۰ تومان پایه بود که با هزینه حمل و تبدیل به میلگرد که برای کارخانه تولیدکننده ۳۵۰۰ ریال تمام شده است و با محاسبه سود تولیدکننده قیمت میلگرد ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ و تیرآهن ۲۷۵۰ تا ۲۸۵۰ پیشبینی و تخمین میشود، در این باره عنوان میشود بازار حباب ظاهری خود را از دست داده است.این در حالی است که فعالان بازار فولاد معتقدند در صورتی که تغییرات خاصی در خصوص ارز رخ ندهد باید منتظر خروج از شرایط رکودی باشیم و از هرگونه جلوگیری و مهندسی بازار دست برداریم و اجازه دهیم عرضه و تقاضا خودشان قیمت تعادلی آهنآلات را تنظیم کنند.
به نقل از «دنیای اقتصاد» هماکنون مدتی است که قیمتها در بازار فولاد بخصوص برای مصنوعات ساختمانی نسبتاً ثابت است و تحرک چندانی هم در این حوزه دیده نمیشود. حال این ثبات قیمتی نیز نتوانسته محرکی برای تقاضای موثر در بازار باشد. به علاوه بهرغم دشواریهای بازار اما قیمتها باثبات مانده که در نهایت تمامی این موارد ابهام در بازار را برجستهتر میسازد. این وضعیت در طول هفته گذشته تغییری نداشته که این فاز ابهام را شاید بتوان سرعتگیر جدیدی در برابر بازار محسوب که میتواند بر حجم خرید و شرایط عرضه و تقاضا بر این بازار تاثیرگذار باشد. به نظر می رسد روشن شدن دادههای جدی در بازار فولاد به گذشت زمان نیاز داشته باشد، به دلیل آن که هماکنون اغلب سیگنالهای تاثیرگذار بر بازار فولاد در هالهای از ابهام قرار دارند.
نظر فعالان بازار فولاد چیست؟
فعالان بازار درخصوص شرایط حاکم اظهار داشتند : کاهش میل به خرید وجود دارد، اما این شرایط ثابت و پایدار نخواهد بود، چرا که اسفند ماه نزدیک است و معمولاً در ماههای انتهایی سال تقاضا تقویت میشود.در گزارشهای پیشین بازههای زمانی را برای تحرکات بازار فولاد ترسیم کرده بودیم، در این باره بازههای زمانی جدیدتری برای تحرکات نوتر و خروج از وضعیت ابهامی آیا شکل گرفته است و گذشته از آن، تقاضای موثر در بازار چه روندی دارد؟در این باره فعالان بازار فولاد میگویند: آهن فروشان با هر افزایش قیمت و روند رو به رشدی که احساس میکنند شروع به خرید از کارخانه میکنند و وقتی کالایی خریداری شد و تقاضایی از سمت مصرفکننده تزریق نشد، قیمتها بعد از چند روز با درصدی کاهش مواجه میشود.
همچنین فعالان بازار یکی دیگر از دلایل مهم در شرایط فعلی را تلاطم قیمت ارز میدانند، و بر این اعتقاد دارند هر چند که بازار به ثبات پایدار نمیرسد ولی زمانی که به آمار ماه بهمن و اسفند و فروش کارخانهها مراجعه میکنیم و یک آمار کلی از فروش کارخانهها در سالهای قبل میگیریم متوجه میشویم که بیشترین گردش مالی و خریدها از نیمه دوم ماه بهمن نسبت به ماههای آذر و دی بوده که لااقل ۳۵ %افزایش فروش داشتهاند.
حال با موارد ذکر شده در بالا و نظر فعالان فولاد پیش بینی می گردد با تحرک خریدها در بهمن و اسفند رشد تقاضا داشته باشیم.
منبع:دنیای اقتصاد