اصلاح قیمتی سکه و ارز
پس از ۲ روز افزایش متوالی، روند بهای سکه و دلار اصلاح شد. روز دوشنبه، دلار در بازار غیررسمی تا مرز ۸ هزار تومانی عقبنشینی کرد و سکه تمام بهار آزادی نیز با ۹۰ هزار تومان کاهش به کانال ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان رفت.
به گفته فعالان، در ۲ هفته گذشته، دلار توان عبور از محدوده ۸ هزار و ۲۰۰ تومان را نداشته و پس از برخورد به این محدوده، فروشها در بازار بالا رفته است. برخی دیگر از فعالان، نزول قیمت حواله درهم را در افت قیمت دلار موثر دانستند.
روز گذشته، دلار و سکه راه اصلاح را در پیش گرفتند و به سوی سطوح حمایتی قدم برداشتند. دلار که در ۲ روز ابتدایی هفته بالای ۷ درصد افزایش را تجربه کرده بود، روز سوم هفته را با کاهش قیمت آغاز کرد و در نهایت ساعت ۳ بعدازظهر در نزدیکی مرز ۸ هزار تومانی به کار خود پایان داد. شاخص ارزی روز یکشنبه بالای محدوده ۸ هزار و۲۰۰ تومانی نوسانات خود را صورت داده بود.به گفته فعالان، در ۲ هفته گذشته، هر زمان قیمت دلار به بالای محدوده ۸ هزار و ۲۰۰ تومان رفته است، توان رشد بیشتر را از خود نشان نداده و با افزایش فروشها مسیر کاهشی را برای حرکت انتخاب کرده است. روز دوشنبه یک بار دیگر این روایت تکرار شد.
دامنه نوسانی در بازار ارز
به گفته برخی کارشناسان، بررسی قیمت دلار از ۱۲ تیر نشان میدهد که دلار در دامنه ۷ هزار و ۷۰۰ تا ۸ هزار و ۲۵۰ تومان تغییرات خود را به ثبت رسانده است. در این میان، دو دامنه کوچکتر نیز زیر زیرشاخه دامنه بزرگتر بودند. دلار در برخی مقاطع در دامنه ۷ هزار و ۷۰۰ تا ۷ هزار و ۹۰۰ تومان تغییرات خود را ثبت کرده است و در مقاطعی دیگر دامنه ۸ هزار تا ۸ هزارو۲۵۰ تومان را برای نوسانات انتخاب کرده است. برخی کارشناسان قرار گرفتن دلار در یک دامنه مشخص را به فال نیک گرفتهاند و اظهار امیدواری کردهاند که با تصمیمهای جدید ارزی و پرهیز از اشتباهات پیشین، دامنه نوسانات محدودتر نیز شود. خروج از لیست سیاه FATF، دیپلماسی فعال و مذاکره با اروپا برای دستیابی به یک بسته مناسب و تنظیم نقشه راه و راه حلهای چند جانبه برای مقابله باتحریمها میتواند به کاهش دامنه نوسانات کمک بیشتری کند.
دو متغیر کاهشی در بازار ارز
به گفته فعالان، علاوه بر اصلاح قیمتها، افت نرخ حواله درهم نیز در کاهش قیمت دلار نقش داشت. روز گذشته، نرخ حواله درهم به زیر مرز ۲ هزار و ۲۰۰ تومان رفت و در اواخر روز با قیمت ۲ هزار و ۱۸۰ تومان معامله شد. «دنیایاقتصاد» نیز در گزارش پیشین خود از احتمال اصلاح قیمتها در بازار خبر داده و عنوان کرده بود، که نوسان ۲ روز ابتدایی هفته بر اساس اطلاعات نامتقارن معاملهگران صورت گرفته بود. در وضعیت اطلاعات نامتقارن برخی معاملهگران با تکیه بر اطلاعات ناقص موقعیت خرید و فروش میگیرند و پس از آن با کسب اطلاعات دقیقتر، از موقعیت خود عقبنشینی میکنند.یکی دیگر از عوامل کاهشی روز گذشته، پایین آمدن ارزش دلار در مناطق هرات و سلیمانیه بود. با این وجود ارزش دلار در بازار داخلی همچنان بالاتر از این دو منطقه قرار دارد.
سقوط به کانال ۲ میلیون و ۷۰۰
در روزی که دلار در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، سکه تمام بهار آزادی نیز یک بار دیگر به کانال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سقوط کرد. روز دوشنبه، سکه ۹۰هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۲میلیون و ۷۸۰ هزار تومان رسید. سکه در اولین روز هفته به کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بازگشت و روز یکشنبه تا چند گامی مرز ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان پیش رفت. با این حال، روز دوشنبه وقت اصلاح قیمتها و افزایش فروشها در بازار سکه بود.یکی دیگر از عوامل اثرگذار در افت قیمت سکه، ماندگاری اونس در محدوده هزار و ۲۴۰ دلار در بازارهای جهانی تا ساعت ۴ بعدازظهر بود.
با این حال، مهمترین عامل کاهشی شدن قیمت سکه آغاز تحویل دور دوم سکههای پیش فروش از روز جاری است.در دومین روز هفته، ارزش سکههای کوچک نیز در بازار رو به سوی نزول داشت. روز دوشنبه، نیم سکه ۴۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید. ربع سکه نیز با ۵ هزار تومان افت روی عدد ۷۰۵ هزار تومان قرار گرفت. در این میان، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۵ هزار تومان افت به ۲۳۳ هزار تومان رسید.
منبع:دنیای اقتصاد