37741350-55 031

تورم بازار فولاد در رشد شدید نقدینگی و فشار تحریم ها

تورم بازار فولاد در رشد شدید نقدینگی و فشار تحریم ها
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۵:۰۷ ۶ تیر ۹۷


به گفته یکی از تحلیل گران مطرح بازار فولاد در شبیه سازی سیستم ها، با استفاده از مدل های ریاضی و کامپیوتری و براساس مقدار و نوع ورودی یک سیستم می توان مقدار و نوع خروجی همان سیستم را با دقت خوبی محاسبه کرد.


البته به شرطی که شرایط سیستم ثابت یا دارای ضریب تغییر ثابت و یا خطی باشد. در ۷ فروردین امسال با استفاده از همین روش و با استفاده از ضریب برابری دلار در مقابل سکه و میلگرد و خودرو پراید به ( عنوان یک نمونه خودرو) به نتایج خوبی رسیده اند.

vبراساس محاسبات فروردین دلار تا پایان سال ۹۷ می بایستی با ضریب رشد ۲۰ درصدی به عدد ۷ هزار تومان می رسید و با استفاده از مدل های قبلی نشان دادیم که در چند سال اخیر میانگین قیمت میلگرد در بازار داخل معادل ۵۰ سنت بوده است. پس براساس محاسبات ما میانگین قیمت میلگرد تا پایان سال می بایستی به عدد ۳۵۰۰ تومان نزدیک می شد. ولی در سال جاری به علت رشد شدید نقدینگی و فشار تحریم ها، پیش بینی یک ساله در مدت سه ماه محقق شد. یعنی منحنی افزایش به صورت تواندار بوده است.

آیا میلگرد ۵ هزار تومانی در راه است؟

آوردیم که این مدل شبیه سازی ها در سیستم های با شیب ثابت یا خطی جوابگو هستند. حقیقت این که منحنی تورم ارز در سال ۹۷ از نوع سهمی یا درجه ۲ می باشد. به عبارت ساده تر در سه ماهه ابتدایی امسال رابطه بین زمان و دلار با شیب ثابت ۲۰ درصد افزایش نیافته بلکه به صورت توان دار در این مدت کوتاه نزدیک به ۱۲۰درصد افزایش داشته است.

اما نکته مهم تطبیق منحنی افزایش قیمت محصولات فولادی بر روی منحنی دلار است. اگر بخواهیم با همین سیستم کف بازار میلگرد را براساس منحنی دلار حساب کنیم بایستی تا چند روز آینده منتظر میلگرد ۵ هزار تومانی باشیم. نکته مهم و اساسی عدم توجه بازار ارز و سکه به بازار تقاضا است. به این مضمون که متقاضی بازار ارز و سکه همه افراد اعم از متقاضی واقعی و دلال یا به قول دولت اخلالگران نیز می باشند. اما در بارار فولاد و میلگرد در نهایت و با تاخیر چند ماهه مصرف کننده نهایی در تعیین قیمت فرآورده های فولادی دخیل است.

و توجه به آن که در این گونه موارد مدل ریاضی جوابگو نیست و تنها دو منحنی دلار و طلا از این روش تبعیت می کنند تطبیق منحنی فولاد بر منحنی دلار و سکه اساسا اشتباه است. و پارامتر سوم که به عنوان ترمز تورم محسوب می شود حجم تقاضای واقعی است که فعلا در حد مطلوبی نیست. پس حداقل در دورنمای دو تا سه ماه آینده با توجه به حجم ضعیف تقاضا و البته به شرط تثبیت نرخ ارز در محدوده ده هزار تومان رسیدن قیمت میلگرد به ۵۰ سنت و یا ۵ هزار تومان بعید به نظر می رسد.

واردات شمش با دلار ۴۲۰۰ تومانی راهگشای بازار فولاد

اما با توجه به تحریم های پیش رو و احتمال افزایش قیمت ارز به بیش از ده هزار تومان باید تا چند ماه آینده منتظر میلگرد ۵ هزار تومانی هم باشیم. مگر آن که راه واردات شمش با نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومانی به صورت نامحدود در جهت تنظیم بازار باشیم که بعید به نظر می رسد.

همچنین در روزهای اخیر تیتر برخی خبرگزاری ها حکایت از سبقت گرفتن قیمت روز میلگرد از قیمت ورق گرم داشت. این در حالی است که قیمت آهن در بازار داخلی کشور براساس بازارهای جهانی قیمت گذاری می گردد و برای اولین بار قیمت مقاطع نسبت به قیمت ورق فولادی پیشی گرفته است. نرخ این محصولات در بازار جهانی به گونه دیگری رقم خورده است. در حین نوسانات صورت گرفته در بازار جهانی آهن آلات و همچنین رشد شدید نرخ ارز و افزایش میزان تقاضا در بازار بورس برای اولین بار در بازار فولاد کشور شاهد افزایش قیمت تیرآهن و میلگرد نسبت به قیمت ورق آهن بودیم.

همواره در بازار نرخ مقاطع نسبت به نرخ ورق فولادی کمتر بوده است ولی این بار روند کنونی سبب تعجب فعالان بازار گردیده است. باید دید ریشه اصلی مشکلات و بی قانونی های اخیر چه بوده است و چگونه می توان قیمت های افسار گسیخته در بازار فولار را کنترل کرد.

منبع:فولاد مهر

0
دسته بندی :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)