تولید فولاد ایران و جهان افزایش یافت
آمار انجمن فولاد جهان نشان داد تولید فولاد خام جهان در ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۸ درصد رشد کرد و به ۱۵۱.۴ میلیون تن رسید. تولید فولاد خام جهان در شش ماه نخست سال میلادی جاری به ۸۸۱.۴ میلیون تن بالغ شد که ۴.۶ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۷ رشد داشت.
به همین ترتیب، استفاده از ظرفیت فولادسازی در ژوئن به ۷۸.۵ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۱۳ تاکنون بود. سطح ژوئن ۳.۸ درصد بالاتر از ژوئن سال ۲۰۱۷ و ۰.۱ درصد بالاتر از ماه مه سال ۲۰۱۸ بود.
چین که بزرگترین فولادساز جهان است، در ژوئن ۸۰.۲ میلیون تن فولاد تولید کرد که ۷.۵ درصد بر مبنای سال به سال رشد داشت. این افزایش تعجب آور نبود زیرا بنا بر اعلام اداره آمار چین، تولید فولاد روزانه این کشور در ژوئن به رکورد ۲.۷ میلیون تن رسید. تولید فولاد خام چین در شش ماه نخست امسال ۶ درصد رشد کرد و به ۴۵۱ میلیون تن بالغ شد.
تولیدکنندگان آسیایی بزرگ دیگر نیز شاهد افزایش تولید بودند. مجموع تولید فولاد آسیا در شش ماه نخست امسال به ۶۱۳.۹ میلیون تن رسید که ۵.۲ درصد رشد سالانه داشت. هند در مسیر سبقت گرفتن از ژاپن به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ جهان قرار دارد و تولیدش تنها ۱۵۰ هزار تن در نیمه اول سال ۲۰۱۸ کمتر بود.
تولید هند در ژوئن ۷.۴ درصد رشد کرد و به ۸.۷ میلیون تن رسید در حالی که تولید این کشور در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ به ۵۲.۸ میلیون تن بالغ شد که ۵.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشت. آمار تولید مشابه در ژاپن دیده شد و مجموع تولید این کشور در ماه میلادی گذشته با ۴.۲ درصد رشد، به ۸.۸ میلیون تن رسید در حالی که تولید این کشور در نیمه اول امسال با ۵.۱ درصد افزایش، ۵۳ میلیون تن بود.
اتحادیه اروپا در نیمه اول امسال ۸۷.۳ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که ۱.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۷ رشد داشت. فرانسه شاهد افت تولید به میزان ۴.۴ درصد در ژوئن بود اما تولید در آلمان ۴.۶ درصد، در اسپانیا ۳.۴ درصد، در ایتالیا ۱.۵ درصد و در انگلیس ۱۱.۶ درصد رشد کرد.
فولادسازان اروپایی پس از اینکه کمیسیون اروپا به تازگی تدابیر حمایت گرایانهای را وضع کرده است، انتظار دارند در آینده نزدیک فعالیت بالایی داشته باشند. با این تدابیر انتظار میرود خریداران اروپایی از ترس نقض سهمیه واردات و عدم تمایل برای پرداخت ۲۵ درصد تعرفه واردات، به بازار داخلی روی بیاورند. تولید فولاد خام ترکیه در ژوئن با ۰.۷ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳ میلیون تن بود در حالی که تولید این کشور در نیمه اول امسال با ۳.۷ درصد رشد، به ۱۸.۹ میلیون تن رسید.
آمریکای شمالی تنها منطقهای بود که شاهد افت تولید در ژوئن بود. میزان تولید این منطقه با ۰.۹ درصد کاهش، به ۵۹ میلیون تن رسید. آمریکا ۶.۸ میلیون تن فولاد در ژوئن تولید کرد که ۰.۸ درصد رشد نشان داد اما در مقابل، تولید کانادا ۱۲.۱ درصد و مکزیک ۰.۸ درصد کاهش داشت. تولید فولاد خام آمریکای شمالی در شش ماه نخست امسال ۵۹ میلیون تن بود که ۲.۴ درصد رشد سالانه داشت.
تولید کشورهای مشترک المنافع (CIS) در شش ماه نخست امسال به ۵۰ میلیون تن رسید که ۲.۸ درصد رشد سالانه نشان داد. تولید روسیه ۲.۸ درصد و اوکراین ۱.۵ درصد در مدت مذکور افزایش داشت. آمار تولید خاورمیانه با افزایش ۲۵.۸ درصدی تولید ایران در نیمه اول سال به ۱۲.۵ میلیون تن، بالا رفت. ایران در سال ۲۰۱۴ طرحی را برای افزایش ظرفیت تولید سالانه فولاد به ۵۵ میلیون تن در مدت ۱۰ سال، هدف گذاری کرد. ظرفیت اسمی تولید فولاد خام ایران حدود ۳۲ میلیون تن در سال است در حالی که تولیدش در سال ۱۳۹۶، حدود ۲۲ میلیون تن برآورد شد.
منبع:دنیای اقتصاد