37741350-55 031

ضرر ۷ میلیارد دلاری صنعت فولاد!/ تولید فولاد آب رفت

فولاد
توسط: آهنکو امتیاز:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (اولین نفر باشید که امتیاز می دهید)
Loading...
۰۸:۲۹ ۲۸ بهمن ۰۰

انجمن فولاد گزارش داده که تولید فولاد در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۰، هشت درصد کاهش یافته و کشور حدود هفت میلیارد دلار متضرر شده است. مدیر اجرایی انجمن فولاد، قطعی گاز و برق و همچنین قیمت‌گذاری‌های ناعادلانه در زنجیره‌های پایینی فولاد را دلیل ضرر صنعت فولاد می‌داند.


انجمن فولاد ایران از کاهش هشت درصدی تولید فولاد در ۱۰ ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش خبر داد.

وحید یعقوبی، مدیر اجرایی انجمن فولاد در همین باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۰، حدود هشت درصد کاهش تولید داشتیم و تولید فولاد به ۲۳ میلیون تن رسید. این در حالی است که در ۱۰ ماه مشابه سال گذشته، ۲۵ میلیون تن تولید فولاد تولید کردیم و امیدوار بودیم این رقم امسال افزایش پیدا کند.

یعقوبی ادامه می‌دهد: قرار بود تولید فولاد در سال ۱۴۰۰، ۳۴ میلیون تن شود اما نه تنها نتوانستیم به میزان مقرر شده برسیم، بلکه پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال، چهار میلیون تن دیگر هم کاهش تولید داشته باشیم. با این وضعیت کشور حدود شش تا هفت میلیارد دلار از عدم تولید فولاد زیان‌‌ دیده. زیرا صادرات و ارزآوری ما کاهش جدی پیدا کرده است.

تولیدکنندگان فولاد پیش از این هشدار داده بودند که قطع شدن برق و گاز واحدهای فولادی باعث کاهش تولید این صنعت می‌شود و همین طور هم شد.

قطع برق و گاز و قیمت‌گذاری غیرمنصفانه

مدیر اجرایی انجمن فولاد هم به نقش اصلی سهمیه‌بندی و قطع گاز و برق واحدهای فولادی اشاره می‌کند و می‌گوید: کارخانه‌های فولادی در تابستان، سه ماه برق نداشتند. درست است که کشور در تامین برق مشکل داشت اما اولین و بدترین راهکار برای مدیریت برق شبکه انتخاب شد؛ گاز صنایع فولاد و سیمان قطع شد.

یعقوبی اقدامات انجمن فولاد در همین راستا را برمی‌شمارد و یادآوری می‌کند: ما در انجمن به شورای امنیت ملی و بقیه نهادهای مربوطه چندین بار نامه‌ زدیم و اعتراض کردیم. اگر قرار است برق بخش خانگی قطع نشود چرا تنها صنایع فولاد و سیمان باید نوبت‌بندی برق را تحمل کنند؟

ضرر دو سویه قطع گاز

به گفته وحید یعقوبی، مدیر اجرایی انجمن فولاد، قطع گاز سبب بروز مشکل در حلقه قبلی تولید فولاد است. با قطع گاز، آهن اسفنجی تولید نمی‌شود و این ماده، یکی از مواد اولیه تولید فولاد است و الان دو ماه است که واحدهای مختلف آهن اسفنجی تعطیل شده‌اند.

یعنی قطع گاز یک بار به طور مستقیم کارخانه‌های تولید فولاد را نشانه گرفته و یک‌بار دیگر با متوقف کردن خط تولید آهن اسفنجی به این صنعت آسیب می‌زند.

او به عدم توازن قیمت در زنجیره اشاره می‌کند و آن را یکی دیگر از عوامل کاهش تولید فولاد می‌داند. یعقوبی تصریح می‌کند: قیمت کم مواد اولیه باعث شده صرفه اقتصادی برخی از واحدهای کوچک و متوسط برای تولیدکنندگان از بین برود و مجبور به تعطیلی می‌شوند.

این عضو انجمن فولاد این دو عامل را دلیل اصلی کاهش تولید فولاد در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۰ می‌داند.

با وجود این که مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق وعده داده بود که برق واحدهای تولیدی تا ۱۲ بهمن وصل می‌شود، اما انجمن فولاد این ادعا را رد می‌کند. برق تنها برای برخی از واحدهای فولادی وصل شده و کارخانه‌های کوچک‌تر، هنوز مشکل کمبود گاز دارند. پیش از این انجمن سیمان هم به تجارت‌نیوز گفته بود که برق واحدهای تولیدی آن‌ها هم تاکنون به حالت عادی بازنگشته است.

اطلاعیه قطع برق کارخانه‌های فولادی

یعقوبی آمار می‌دهد:‌ برق برخی از واحدهای ما اکنون به حالت قبلی برگشته اما واحدهای کوچک‌تر هنوز مشکل برق دارند. محدودیت برق در زمستان مدیریت شد اما قطع برق تابستان ضربه بسیار بزرگی به فولادی‌ها زد. حالا ما مشکل گاز داریم و با این که به گرم شدن هوا و فصل بهار نزدیک می‌شویم اما کارخانه‌های تولید فولاد همچنان مشکل کمبود گاز دارند.

او گلایه می‌کند: سیاست‌های دولت به نحوی جلو رفته که گاز به واحدهای تولیدی کشور نمی‌رسد اما صادرات گاز برقرار است و تنها گاز تولیدکنندگان محدود می‌شود./تجارت نیوز

0
دسته بندی :
برچسب ها : ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • قراضه 343 (%1.39)
  • اسلب 560-656 (%3/43)
  • شمش 385-395 (%1.3)