چین یک گام جلوتر از برنامه کاهش ظرفیت تولید فولاد
مقامات چینی برنامه ریزی کرده اند که کاهش ظرفیت تولید فولاد خود را در سال ۲۰۱۸ عملیاتی کنند و این یعنی دو سال جلوتر از اهداف طرح ریزی شده برای سال ۲۰۲۰ به این مهم دست می یابند.
ابتدا قرار بود ۱۵۰ میلیون تن از ظرفیت فولاد چین تا سال ۲۰۲۰ کاهش یابد. تاکنون چین در بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ در حدود ۱۱۵ میلیون تن از این ظرفیت را کاهش داده و قرار است در نیمه اول سال ۲۰۱۸ بازدیدهای مربوط به تعطیلی واحدهای کوره القایی را اجرایی کند.
در طول برنامه کاهش ظرفیت تولید، مقامات چینی بستن کوره های القایی زیادی را تسریع کرده اند. پیش از این نیز مقامات، کارخانه ها را به داشتن کوره های قوس الکتریکی برای فرایند فرآوری قراضه و حتی انتقال کارخانجات خود به دیگر استان ها و به دور از مناطق شمالی پکن، تیانجین و هبی تشویق می کردند و از آنها حمایت می کنند.
چین در ماه ژانویه ۲۰۱۸ بالغ بر ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن وارد کرد که طبق آمار گمرک چین این میزان ۱۹ درصد بالاتر از ماه دسامبر ۲۰۱۷ بود.حجم واردات ماه ژانویه تنها کمی کمتر از رکورد ثبت شده در سپتامبر ۲۰۱۷ یعنی ۱۰۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن می باشد. افزایش حجم واردات، نه تنها ذخیره سازی قوی چین پیش از تعطیلات را نشان می دهد بلکه گویا این مورد است که بسیاری از کارخانه ها برای آغاز مجدد فعالیت پس از دوره زمستانی، از هم اکنون برنامه ریزی کرده اند.
انتظار می رود بیشتر کارخانه های چین از اواسط ماه مارس که محدودیت تولیدی که از ماه نوامبر ۲۰۱۷ آغاز شده بود برداشته می شود، مجددا تولید خود را آغاز کنند. با توجه به حجم زیاد واردات، صادرات فولاد چین در ژانویه حدود ۱۸ درصد نسبت به ماه دسامبر ۲۰۱۷ سقوط کرد و به ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسید.
به طور کلی، صادرات فولاد در سال گذشته افت ۳۰٫۵ درصدی داشته و به ۷۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده بود درحالی که حجم واردات بدون تغییر بوده و در محدوده ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ثابت مانده است. ذخیره سازی زغال کک شو از سوی خریداران نهایی چینی هم قیمت های وارداتی را کاهشی کرد. به طوری که پلتس قیمت زغال استرالیا را در روز پنجشنبه ۲۲۷٫۵ دلار در هر تن فوب بنادر این کشور گزارش کرد در حالیکه قیمت های وارداتی به چین افزایش داشته و با ۹ دلار رشد به ۲۳۳٫۵ دلار رسیده است.
منبع:معدن نیوز